slika
naslovna o_skoli j_racic djelatnici dogadanja razno

kontakt

DOGAĐANJA 2013./2014.
   

KONCERT JAPANSKE UMJETNIICE

   
slika

PROGRAM

F. W. Meacham: American Patrol

G. Rossini: William Tell

J.Brahms: Madjarski ples br. 5

N.A. Rimski-Korsakow:
Swan
2 Galopa
2 japanske pjesme ( Mjesec, Vatromet)

N. A. Rimski: Korsakow: Bumbarov let

R. Hernandez/arr.by T. Masuzawa:
El Cumbanchero

P. Sarasate: Ciganski napjevi

BIS - Khachaturian: Ples sablji

   
slika
   

Midori Ichikawa

       Midori Ichikawa japanska je marimbistica. Učila je marimbu kod Mutsuko Taneya, Michiko Takahashi i Eiichi Asabuki. Diplomirala je 1979. na prestižnoj tokijskoj glazbenoj akademiji Musashino.  Uživa status jedne od najboljih marimbistica u Japanu. Održala je mnogobrojne koncerte, uključujući i nastup na National Marimba Festival u Japanu. Organizirala je i ciklus koncerata pod nazivom Midorini koncerti, kojim je postala  poznata diljem Japana i u svijetu. Uz svoju vrlo aktivnu koncertnu karijeru, veliku pažnju posvećuje i pedagoškom radu pa je u gradu Tokorozawa osnovala je vlastiti Midori Ichikawa Music Studio - najveću školu marimbe u svijetu koju trenutno pohađa oko 300 učenika i studenata. Aktivna je članica Japanskog ksilofonističkog društva. Održala je koncerte u različitim značajnim mjestima, među kojima i u Carnegie Hall-u u New Yorku i u Japanskom ministarstvu kulture.

   
slika
   

Mia Elezović

        Hrvatska glazbenica – pijanistica,  rođena u Zagrebu 1975. godine gdje je završila  Muzičku akademiju u klasi Zvjezdane Bašić. Studij glazbe nastavila je na Visokoj glazbenoj školi u Beču u klasi prof. Hansa Petermandla i na Visokoj glazbenoj školi u Frankfurtu gdje je diplomirala 2002. godine te  magistrirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Od 2005. počela je podučavati na Sveučilištu za glazbu i umjetnost u Kyotu, te na Britanskoj školi u Tokiju. 2006. godine angažirana je u Madridu kao solopijanistica u tamošnjem Španjolskom nacionalnom ansamblu za suvremenu glazbu Spanish National Ensemble for Contemporary Music. Kao stipendistica Glazbene škole Manhattan u New Yorku završila je specijalizaciju u programu Contemporaray Performance. Od 2010. predaje na Kraljevskom konzervatoriju u Liègeu u Belgiji. Članica je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika.

       Dobitnica je niza nagrada i stipendija, usavršavala se, u solističkom i u komornom muziciranju, kod poznatih stručnjaka, među kojima su S. Bishop-Kovacevich, J.-F. Antonioli, H. Nakamura, O. Jablonskaja, M. Guindani, J.-F. Antonioli, J. O’Conor, D. Pollack, P. Entremont, L. Fiser i drugi. Za trajanja studija bila je stipendistica nekoliko uglednih međunarodnih institucija: Fondazione Roma, Soros Foundation i Rotary Deutschland. Kao solistica i komorna glazbenica nastupala je širom svijeta, a u Hrvatskoj je koncertirala uz Simfonijski orkestar HRT-a, Zagrebačku filharmoniju, Dubrovački simfonijski orkestar, Hrvatski komori orkestar, te Gudački orkestar Gaudeamus, surađujući s nizom istaknutih dirigenata. Sudjeluje i na brojnim festivalima te bilježi nastupe za radijske i televizijske kuće, prije svega u Njemačkoj i Hrvatskoj.

   
slika
   
slika
   
slika
   
slika