slika
naslovna o_skoli j_racic djelatnici dogadanja razno

kontakt

DOGAĐANJA 2014./2015.
   

OBILAZAK GRADA

   

Izvješće – Bela Cvanciger, 3.d

Učenici 3.c i učenici 3.d bili su u obilasku Gornjeg grada i u posjeti muzeju. Krenuli smo 9.4.2015. godine u 8 sati i 30 minuta. Tamo smo bili do 13:00 sati.
Muzej je bio jako zanimljiv, a u njemu mi se najviše svidjela slika carice Marije Terezije. Ona nam je omugućila da idemo u školu. Još su mi se svidjele i makete. Razgledali smo cijeli muzej i prošetali Gornjim gradom. U katedrali je bilo malo strašno jer nikad nisam bila u crkvi. Na ulazu u katedralu vidjela sam kip sv.Josipa, a ispred katedrale ogromne pisanice.
Do škole smo se vratili tramvajem. OVAJ IZLET BIO JE SUPER!

Izvješće – Ana Sunara, 3.d

Učenici 3.c i 3.d išli su u obilazak Gornjeg grada i u Muzej grada Zagreba. Išli smo 9.4.2015. Krenuli smo oko 8:30, a vratili se oko 13:00 sati.
Vidjeli smo Hrvatsko narodno kazalište i Muzej Mimara. Prošli smo kroz Kamenita vrata, išli smo do zdenca Manduševac, vidjeli smo crkvu sv.Marka, bili smo u katedrali, vozili smo se uspinjačom, bili smo ispred Kule Lotrščak i još smo puno, puno zabavnih i zanimljivih mjesta prošli. Meni se najviše svidjelo kada smo ispred Kule Lotrščak pričekali da Grički top označi podne, jer mi je bilo zabavno kako smo kupili papiriće koji su padali iz topa i zato što me podsjećalo na davno vrijeme.

Izvješće – Loreta Dalmatin, 3.c

Jučer su učenici 3.c i d razreda naše škole išli u posjet Muzeju grada Zagreba.
Ujutro oko osam sati su krenuli s tramvajem na Trg bana Josipa Jelačića. Kad su stigli popeli su se do katedrale. Oni koji su išli na vjeronauk su se pomolili. Vidjeli su Alojzija Stepinca. Kad su izašli iz katedrale na klupama su pojeli ono što su ponijeli od kuće. Došli su do tržnice Dolac, koja se još zove i "trbuh grada Zagreba". Uspinjačom su se vozili do Gornjeg grada. Vidjeli su Hrvatski sabor i crkvu sv.Marka. Prošetali su do Muzeja grada Zagreba. Tamo su bile makete, sramotne maske i oružje. Najviše ih je zanimala Zlatna bula. Točno u podne su ispod Kule Lotrščak čekali da pukne top. Puknuo je, a učenici su skočili da uhvate papiriće.
Veseli i umorni vratili su se na Srednjake.

Izvješće – Jana Krišto, 3.c

Jučer, 9.4.2015.god., učenici 3.c i d razreda naše škole išli su u posjet Muzeju grada Zagreba.
Ujutro u 8:30h sastali su se pred školom. Tramvajem su krenuli do Trga bana Josipa Jelačića. Popeli su se na Kaptol do katedrale. Razgledali su je i vidjeli su bl.Alojzija Stepinca. Otišli su na plac Dolac i spustili su se na Tkalčićevu ulicu sve do Krvavog mosta. Ilicom su krenuli do uspinjače. Uspinjačom su se popeli do Gornjeg grada. Vidjeli su Kulu Lotrščak iz koje je virio Grički top. Otišli su na Markov trg do Hrvatskog sabora i crkve sv.Marka. Malom uličicom su išli do Muzeja grada Zagreba gdje su se prije ulaska malo poigrali. Kada su ušli vidjeli su bunar s vodom dubok 6 metara. Vidjeli su makete Kaptola i Gradeca, bana Josipa Jelačića, a najinteresantnija im je bila soba s tlocrtom ulica grada Zagreba.
Kada su izašli otišli su do Kamenitih vrata. Žurno su hodali do Kule Lotrščak, a kada su došli uzbuđeno su čekali da Grički top označi podne.
Veseli i umorni vratili su se na Srednjake.