slika
naslovna o_skoli j_racic djelatnici dogadanja razno

kontakt

DOGAĐANJA 2016./2017.
   
 

Dan bijelog štapa

 

Učenici 3.a razreda pripremali su se za obilježavanje Dana bijelog štapa, 15. listopada na prigodnim radionicama i predavanjima.

Učili su brajicu - pismo slijepih i slabovidnih osoba te su pisali i čitali na tom pismu koliko su uspjeli.

 

Aktivnosti su provodili u razredu, a u tome su im pomagale učiteljica Dragana Rakonca i knjižničarka Darija Jurič.

16. listopada posjetile su ih Danijela Marušić i Ivana Vinko slijepe djelatnice Hrvatske knjižnice za slijepe u pratnji gospođe Gordane Raguž Vodenac.

 
 

Pričale su o svojim iskustvima, poteškoćama kroz koje prolaze, pokazale su im pomagala koja svakodnevno koriste u svom životu.

 
 

Učenici su dobili svoja imena napisana na Parkinsonovoj mašini.

 

Cilj ovakvih radionica je senzibilizacija učenika i okoline za osobe s poteškoćama u razvoju i približavanje pisma slijepih i slabovidnih osoba.

 

Danas, 16. listopada u posjet su nam došle dvije slijepe osobe, Ivana i Danijela. Došle su u pratnji dviju videćih osoba. Bilo je lijepo, bila sam vrlo zadovoljna. Posjet je bio poučan i koristan. Naučila sam nešto važno, a to je kako je teško biti slijepa osoba. (ELLA HLOPEC, 3.a)

Kada su nam došle slijepe osobe bilo mi je baš fora. Nisam očekivala da će baš one puno raditi s nama. Mislila sam da će s nama najviše raditi njihova videća pratnja. Kada su nam pokazale bijeli štap i kada sam ga isprobala izgledalo je lako. Kasnije sam shvatila da to uopće nije lako. Danas sam shvatila da su slijepe osobe jako hrabre i da je njima jako, jako teško u životu. (ANA BLAŽEKOVIĆ, 3.a)

Danas mi je bilo super! Naučila sam nešto novo. Ivana i Danijela se jako dobro snalaze i same. Svidio mi se njihov mobitel. Bilo mi je dobro kada sam imala maramu preko očiju i kada sam sa štapom hodala po učionici. (PETRA BLAŽEKOVIĆ, 3.a)

Ovaj dan je prošao super! Najviše mi se svidio stroj za pisanje brajice. Volio bih da nam opet dođu u goste. (VEDRAN KONTE KATIĆ, 3.a)

Bilo je odlično! Naučila sam svašta novoga, saznala sam za razna pomagala kojima se služe slijepe osobe. Jako sam se iznenadila kada sam vidjela koliko im je teško. (MAGDALENA ĐURAN, 3.a)

Danas mi je bilo dobro. Puno sam naučio. Pomagala koja koriste su jako zanimljiva. Mislim da je teško biti slijep. (JAGOR HABJANIĆ, 3.a)