slika
naslovna o_skoli j_racic djelatnici dogadanja razno

kontakt

DOGAĐANJA 2014./2015.
   

2. ŽUPANIJSKA SMOTRA PROJEKATA IZ PODRUČJA NACIONALNOG PROGRAMA ODGOJA I OBRAZOVANJA ZA LJUDSKA PRAVA I DEMOKRATSKO GRAĐANSTVO

   

Na 2. Županijskoj smotri iz građanskog odgoja kojoj je domaćin bila naša škola prijavilo se 7 projekata. Svi projekti su uspješno prezentirani. Problemi koji se obrađuju kroz Projekt građanin polaze od stvarnih potreba djece koje proizlaze iz života u zajednici (vršnjaka, ustanove i šireg okruženja), a djeca uz pomoć odraslih iniciraju, planiraju i sudjeluju u projektnom procesu. Stoga  se i u vrednovanju prjekata naglasak stavlja na slagledavanje doprinosa djece u procesu odvijanja projekta. Cilj je da djeca iskazuju inicijativu, zajedno s odraslima stvaraju situacije interakcijskog učenja i usvajaju demokratske vrijednosti koje omogućuju da uistinu žive svoja prava, što pridonosi poboljšanju kvalitete života sve djece u ustanovi i zajednici.
DRAGANA RAKONCA, OŠ Josipa Račića

BROŠURA SMOTRE
 
 


 
 

„Danas sam silno radosna što zajedno s vama sudjelujem u ovom prekrasnom susretu ideja koje slave pojedinca, građanina, njegovo ljudsko dostojanstvo i njegove sposobnosti, ali i ljepotu suživota svih nas u uređenom građanskom društvu. Za ostvarenje ljudskih prava i građanskog društva moramo raditi naporno, ali ne možemo sami. Uspjeti možemo samo zajedno. Ova smotra koja vas je danas okupila u Osnovnoj školi Josipa Račića pokazuje to zajedništvo. Hvala Vam najljepša.“

JASNA  OMEJEC, Predsjednica Ustavnog suda

 
 

Današnja smotra mi je bila kao šećer na kraju prije praznika. I program i sudionici i projekti, i nikako ne najmanje važno - dobra atmosfera, sve je bilo odlično! To mi je bilo i pravo stručno usavršavanje, jedno od najboljih do sada iz GOO-a. Hvala Vam još jednom što ste me pozvali i omogućili sve to. Hvala Vašem ravnatelju i svim ostalim kolegama kao i osoblju Vaše škole.
Veselim se nastavku suradnje!

LJERKA BUŠIĆ RIHTAREC, OŠ Matije Gupca

 
 

Ove godine smo se ponovno uputili u Projekt građanin. Drago mi je što sam odabrana za prezentatora - jer to nije mala stvar. Na dan kada je bila Županijska smotra bila sam jako uzbuđena. To je bio za mene još veseliji dan, jer su nas došli snimati za HRT. Zabavno je bilo kad su me intervjuirali. Dopao mi se mali program prije same prezentacije . Posebno mi se svidio Zbor koji je lijepo pjevao. Prije prezentacije sam imala tremu, ali kad je bio red na moje prijatelje i mene da prezentiramo, uopće nije bilo treme. Svi smo bili uzbuđeni. Pohvalila bih sve projekte, ali  nekako mi je naš projekt  bio najzanimljiviji. Poslije prezentiranja smo čekali ručak. Kako smo mi jako prijateljski raspoloženi, stekli smo nove prijatelje iz druge škole. Oko 12.15  je bilo gotoa. Moji prijatelji i ja smo išli na nastavu nakon smotre, naravno zajedno s učiteljicom. Sa zadovoljstvom mogu reći da je ova Smotra do sad najbolja.
PETRA STRAGA, 4.d


Na smotri sam se osjećao vrlo samouvjereno iako je bilo malo treme ali to je normalno. Znao sam da smo se moji prijatelji i ja dobro pripremili i imamo iskustva od prije tako da nisam očekivao probleme. Dok sam gledao druge kako prezentiraju  tekst mi se malo miješao sa mojim, zato je bila trema.Naš projekt je odličan,  ali moram pohvaliti i druge projekte jer su super osmišljeni i napravljeni. Sve je prošlo kao i očekivano super.
LUKA BUŽINEC, 4.d

 

Bilo je stvarno super. Iako nisam prezentirala nego samo slušala prijatelje kako prezentiraju osjećala sam veliki ponos zbog našeg rada. Moji su prijatelji bili jasni i glasni i znali su odgovoriti na sva pitanja. To mi je drago. Osjećala sam veliki ponos za školu jer smo bili domaćini Županijske smotre za građanski odgoj.
DORA CRNKOVIĆ, 4.d

 

Na smotri mi je bilo veoma lijepo. Kada sam ušao u prostoriju gdje smo prezentirali razmišljao sam o tome hoću li znati odgovoriti na pitanja, ali kada su sudkinje procjeniteljice postavile pitanja prvom projektu shvatio sam da to nije ništa strašno i strah me odmah prošao. Dalje sve je išlo kao podmazano, nakon prezentiranja, s prijateljima sam se igrao ludog doktora, bijelog zuba itd., onda smo išli na ručak koji je bio jako ukusan. Nakon svega smo Dora C., Luka B., Petre S. i Đ. i ja otišli u knjižnicu čekati nastavu i super smo se proveli. Želio bih ovo ponoviti još puno puta.
SVEN  PEVEC, 4.d